Együtt - Egymásért Nap a Búzavirág óvoda „A” épületében

2009. május 16.-án szombaton reggel 9 órától vártuk óvodánk udvarán a családi délelőttre látogató gyermekeket és szüleiket, hozzátartozóikat.

Az idő kegyes volt hozzánk, egész délelőtt ragyogó napsütésben, vidám, mókás és fergeteges vásári hangulatot sikerült teremtenünk. Köszönjük a gyerekek és felnőttek, a családok aktív részvételét!

Valamennyi, mindkét épületben dolgozó óvónéni és dajka néni segítségével óvodánk udvarára próbáltuk varázsolni egy régi, falusi vásárt!

A vásárba a különböző állomásoknál feladatokat oldottak meg a gyerekek és felnőttek, így gyűjthették össze fél-pénzeiket, krajcárjukat, melyet a belépésnél kapott papír pénztárcába gyűjthettek.

Hét állomáson a következő feladatokat kellett teljesíteni:

A Pékségben lisztes zsákot lehetett cipelni és lisztgyurmázni. A Kovács műhelyben a patkó-szögelés és akadály-lovaglás volt a feladat. Volt rönk-dobás és mézeskalácsszív díszítés, csizma-párosítás és talicskázás. Pecázni is lehetett és kelmét festeni, korsót, tálat, köcsögöt díszíteni és konzervdobozt dobálni. Állatok vásárán fejdísz készülhetett és ugróiskolázni is lehetett!

A bazárban vásárolni lehetett szebbnél-szebb tárgyakat, vásári portékákat, volt zsákbamacska és büfé is!

A finom, meleg, az óvoda udvarán sült sajtos és fokhagymás lángos és a mustáros virsli is a vásári hangulathoz tartozott!

A vásári kikiáltónk a vásári forgatagba segítette eligazodni a népet, kicsit és nagyot, találó rigmusaival segítette az állomásokon lévőket a feladatok megoldásában.

Egész délelőtt szólt a zene, s a vásári mulatságban, a táncházunkban együtt rophatta idős és fiatal, kicsi és nagy! Táncolhatott és dalolhatott akinek kedve volt!

 

A fél-pénzek összegyűjtése után minden gyermek az ugráló várakban próbálhatta ki ügyességét, bátorságát, edzettségét.

 

Remélem mindenki jól érezte magát minálunk, köszönjük mindenki támogatását!

 

Szeretném megköszönni minden óvodáskorú gyermek szüleinek, hogy támogatták rendezvényünket, és az óvoda minden dolgozójának odaadó munkáját.

Rendezvényünk bevételéből az óvoda udvarának hintáit szeretnénk gyarapítani, udvari játékainkat korszerűsíteni, fejleszteni.

 

Külön köszönet segítőinknek, támogatóinknak:

Takaróné Vécsei Dorottya

Mészáros Károly és Kállai Tibor

Ifj. Dr. Fábián Miklós

Kiss Imre

Bodnár Kálmán

Gazda bolt özv. Mucska Ferencné

Központi Konyha vezetője és dolgozói

Szakközépiskola és Szakmunkásképző Balogh László

Művelődési Központ Nagy László

Kácser TÜZÉP

Orsi Pékség

Oros Máté

Polgárőrség

 

 

Orosné Dávid Ildikó

óvodavezető

Épület