Együtt - Egymásért Nap a Búzavirág óvoda „A” épületében

2009. május 16.-án szombaton reggel 9 órától vártuk óvodánk udvarán a családi délelőttre látogató gyermekeket és szüleiket, hozzátartozóikat.
Az idő kegyes volt hozzánk, egész délelőtt ragyogó napsütésben, vidám, mókás és fergeteges vásári hangulatot sikerült teremtenünk. Köszönjük a gyerekek és felnőttek, a családok aktív részvételét!

Valamennyi, mindkét épületben dolgozó óvónéni és dajka néni segítségével óvodánk udvarára próbáltuk varázsolni egy régi, falusi vásárt!

A vásárba a különböző állomásoknál feladatokat oldottak meg a gyerekek és felnőttek, így gyűjthették össze fél-pénzeiket, krajcárjukat, melyet a belépésnél kapott papír pénztárcába gyűjthettek.
Hét állomáson a következő feladatokat kellett teljesíteni:
A Pékségben lisztes zsákot lehetett cipelni és lisztgyurmázni. A Kovács műhelyben a patkó-szögelés és akadály-lovaglás volt a feladat. Volt rönk-dobás és mézeskalácsszív díszítés, csizma-párosítás és talicskázás. Pecázni is lehetett és kelmét festeni, korsót, tálat, köcsögöt díszíteni és konzervdobozt dobálni. Állatok vásárán fejdísz készülhetett és ugróiskolázni is lehetett!
A bazárban vásárolni lehetett szebbnél-szebb tárgyakat, vásári portékákat, volt zsákbamacska és büfé is!
A finom, meleg, az óvoda udvarán sült sajtos és fokhagymás lángos és a mustáros virsli is a vásári hangulathoz tartozott!
A vásári kikiáltónk a vásári forgatagba segítette eligazodni a népet, kicsit és nagyot, találó rigmusaival segítette az állomásokon lévőket a feladatok megoldásában.
Egész délelőtt szólt a zene, s a vásári mulatságban, a táncházunkban együtt rophatta idős és fiatal, kicsi és nagy! Táncolhatott és dalolhatott akinek kedve volt!

A fél-pénzek összegyűjtése után minden gyermek az ugráló várakban próbálhatta ki ügyességét, bátorságát, edzettségét.

Remélem mindenki jól érezte magát minálunk, köszönjük mindenki támogatását!

Szeretném megköszönni minden óvodáskorú gyermek szüleinek, hogy támogatták rendezvényünket, és az óvoda minden dolgozójának odaadó munkáját.
Rendezvényünk bevételéből az óvoda udvarának hintáit szeretnénk gyarapítani, udvari játékainkat korszerűsíteni, fejleszteni.

Külön köszönet segítőinknek, támogatóinknak:
Takaróné Vécsei Dorottya
Mészáros Károly és Kállai Tibor
Ifj. Dr. Fábián Miklós
Kiss Imre
Bodnár Kálmán
Gazda bolt özv. Mucska Ferencné
Központi Konyha vezetője és dolgozói
Szakközépiskola és Szakmunkásképző Balogh László
Művelődési Központ Nagy László
Kácser TÜZÉP
Orsi Pékség
Oros Máté
Polgárőrség

Orosné Dávid Ildikó
óvodavezető

 

Épület