Mihály napi betakarítás és vásár a Búzavirág Óvoda „A” épületében

Ismét eltelt egy év és az ősz beköszöntével az „A” épület dolgozói újra szervezni kezdték, hogy mivel lephetnénk meg a csoportokba járó gyermekeket. Végül ismét nagy összefogással 2011. szeptember 29.-én csütörtökön kezdetét vette a Mihály napi betakarítás, ahol a gyerekeknek az udvaron szétszórt burgonyát, hagymát, kukoricát és gyümölcsöket, szóló szőlőt, mosolygó almát, körtét, szilvát kellett összegyűjteniük, majd külön válogatni. Ezt követően a Csicsergő csoportos óvó nénik vezetésével fergeteges hangulatú délelőttön vehettünk részt. Volt itt megint minden: versmondás, dalolás, szüreti viseletbe öltözött felnőttek, táncház és sok-sok játék.
Az összegyűjtött burgonyából és hagymából másnap az óvoda gondnoka Pista bácsi, ízletes paprikás krumplit főzött bográcsban, amihez az alapanyagot és a hozzáillő virslit is Gránitz Krisztián biztosította. Ezúton is köszönjük a felajánlását. A gyümölcsökből gyümölcs tál, a szülők által behozott szőlőből mustot préseltünk, amelyhez Kiss János ajánlotta fel szőlő prését, - köszönet érte - így a gyerekek a feldolgozást is megismerhették, sőt kivehették részüket ebből a munkából is. A mustot és a paprikás krumplit minden gyerek megkóstolta.

A szüreti hangulatot fokozta még a „B” épület Kiskacsa csoportjának szüreti tánca, akiknek köszönjük, hogy meghívásunkat elfogadták és bemutatójukkal megörvendeztették gyermekeinket.

Köszönjük továbbá azon kedves szülők segítségét, akik bármilyen formában hozzájárultak a két nap sikeréhez (Józsa Károly, Kohut Éva és Imre, Fekete Boglárka, Kácser Alida, Murvai Anikó, Csécs Andrea).

A második nap végén, hogy a vásár se maradjon el, mindenki választhatott a Csicsergő csoport és Csécs Andrea által készített mézeskalács ajándékok közül egyet, amit vásárfiaként és egy szép emlékként hazavihetett, hogy jövőre mikor újra megrendezésre kerül óvodánkban ez a nap, a régi élményeket és emlékeket tovább gazdagíthassuk.

 

Ekker Mihályné és Megyeriné Grózinger Rózsa

óvodapedagógus

Egy kosár gyümölcs

Épület