Nyári élet az óvodában

Az óvodai „NYÁRI ÉLET" június-július és augusztus hónapokban is érdekes és változatos tevékenységeket tartogat a gyerekek számára. Kifejezetten izgalmas az élet az oviban így nyáron is, hiszen reggel mindjárt az udvaron lehet kezdeni a játékot, a pihenésen kívül szinte az egész napot a szabadban töltik a gyerekek. Ügyeletünk alatt összevont csoportokban fogadtuk a gyerekeket.

Fontosnak tartjuk, hogy nyáron is különféle tevékenységeket ajánljunk a gyermekek számára, hogy ők mindig érdeklődésüknek, és kedvüknek megfelelően választhassanak.

Kedvelik a gyerekek az udvari mozgásfejlesztő játékokat: kerékpározást,futóbiciklizést, rollerezést. Erre az udvari fedett terasz ad lehetőséget. A fák árnyas lombjai alatt, kerti asztalaink ilyenkor is lehetőséget kínálnak a rajzolásra, festésre, gyurmázásra, kézműves foglalkozásokra. Akinek inkább az elmélyült, nyugalmasabb, csendesebb játékra volt igénye, az a fűre tett pokrócokon könyvet nézegetett.

Jó idő esetén a zuhanyozás, vizezés, párakapu enyhíti a nyári meleget, ahol a gyerekek ügyességi, vízi játékokat játszanak. A homokozókban remek alkotások, homokvárak készülnek homokból, sárból, a természet adta kincsekből, ágakból, gallyakból. Az udvaron családjátékokkal, kirándulós, piknikezős szerepjátékokkal a gyerekek átélt nyári élményeiket játszották ki. Az óvónők szívesen szerveznek sétákat a gyerekek számára a település játszótereire, ahol korszerű és biztonságos játékok várják a kicsiket. A melegben többször elsétáltunk fagyizni is a közelben lévő cukrászdába.

Figyelmet fordítunk arra is, hogy a gyerekek bőrét a nagy nyári melegben folyamatosan napvédő krémekkel ápoljuk.

Nagyon fontos a hőségben a folyadék folyamatos pótlása, ezért óvodánk udvarán az ivókút mindig a gyerekek rendelkezésére áll, és minden délelőtt többször is fogyasztanak a gyerekek gyümölcsöt, és hűsítő folyadékot. 11 óra után már csak az árnyékos helyeken tartózkodunk, hőségriadó esetén 11.00-15.00 óra között pedig kizárólag az épületben.    

 Készülünk a kicsik fogadására, különböző ajándékokat barkácsoltunk számukra.           

Várjuk örömmel szeptemberben a régi és az új óvodásokat!

Fehér Kornélia
óvodapedagógus

Homokozó

Kép
Megosztás