Ovis kirándulás

Október 7-én nagy izgalommal készülődött óvodánk két csoportja egy különleges budapesti kirándulásra. Két érdekes helyszínre szerveztünk programot ovisainknak.

Délelőtt a Budapest Bábszínházban a Csizmás Kandúr című bábjátékot nézhettük meg színvonalas előadás formájában. Sok humorral, vidám zenékkel, igazi színházi élményben volt részünk.

bábszínház

Innen a VIII. kerületi Tűzoltósághoz vezetett utunk. Ide a Maci csoportos Czérna Kristóf Apukájának segítségével sikerült meghívást kapnunk, amit ezúton is nagyon köszönünk. Ez a belváros legnagyobb Tűzoltósága hatalmas épületben, sokféle különböző méretű és felszereltségű  tűzoltó  autóval. A tűzoltók közül többen fogadtak bennünket, végtelen türelemmel, kedvességgel válaszoltak a gyerekek kérdéseire, emelgették őket a tűzoltó autókba, mutattak meg mindent, amit csak lehetett. Kipróbálhattuk milyen a tűzoltó autóban ülni, felpróbálhattuk a különféle tűzoltó sisakokat, amiket bizony nem is könnyű viselni.  Belebújhattunk tűzoltó ruházatba, megnézhettünk egy igazi riasztást. A kedves tűzoltó bácsik még egy izgalmas játékot is szerveztek számunkra a gyerekek nagy örömére. Kipróbálhatták milyen a vízzel való „oltás” egyik fázisa, vödörre célozva figyelhették meg a víz erejét és saját ügyességüket.

tűzoltóság

Én felnőttként is felejthetetlen élményeim között őrzöm ezt a különleges kirándulást, hogy bepillanthattam egy igazi Tűzoltóság birodalmába. Hatalmas tisztelettel adózok elhivatottságuknak. Gyermekeink is olyan élményeket, tapasztalatokat szerezhettek, melyeket remélem, soha nem felejtenek el. Több ovisunk ki is jelentette: „Én tűzoltó leszek!” Köszönetünk jeléül egy verssel és egy szép rajzokból készített kis könyvvel ajándékoztuk meg vendéglátóinkat, természetesen tűzoltókról verseltünk, rajzoltunk. Vidáman, élményekkel telve érkeztünk haza a tartalmas kirándulásról.

Horákné Vida Krisztina
óvónő