Intézkedési Terv az óvoda működésére vonatkozólag

  • A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek látogathatja.
  • Kérjük a Szülői nyilatkozat kitöltését és leadását a gyermek első óvodai napján.
  • Amennyiben a gyermeknél felső légúti tünetek jelentkeznek, a szülőnek fel kel venni a kapcsolatot a gyermek háziorvosával, aki ismerve a gyermek alapbetegségeit, körülményeit stb., dönt a további teendőkről. Az esetek egy részében várhatóan az orvos ki tudja zárni az új koronavírus fertőzés gyanúját.
  • A középső és nagycsoportos korú gyermekek intézménybe érkezéskor a gyermekek átvétele a bejárati ajtóban történik, (dajkák fogadják a gyermekeket), SZÜLŐK NE TARTÓZKODJANAK AZ ÓVODA ÉPÜLETÉBEN!
  • A mini-kiscsoportos, óvodát kezdő gyermekek esetében a beszoktatás, befogadás fokozatosan történik. A gyermekek intézménybe érkezésénél a beszoktató szülőknek figyelembe kell venni a védőtávolság betartását, a csoportosulás megelőzését. Reggelente gyorsan és szeretetteljesen váljanak el gyermeküktől. Kérjük a kedves szülőket, hogy 1 kisgyermeket 1 felnőtt kísérjen a beszoktatás idején.
  • A gyermeket óvodába kísérő személy viseljen maszkot a belépéstől a távozásig. Az ajtóban lehetőség lesz kézfertőtlenítésre!
  • A fokozott kézmosások miatt 2 db gyermek méretű törölközőt kérünk gyermekenként hetente, (1db a mosdóba legyen felakasztva a törölköző tartón a gyermek jelénél, a másik az öltözőszekrényben legyen elhelyezve, hogy néhány napos használat után biztosítani tudjuk a tiszta, száraz kéztörlőt a gyermekeknek, így ha szükséges rögtön tudjuk cserélni a törölközőt. Minden pénteken minden gyermek hazaviszi a törölközőjét, hétfőre ismét kérjük a tiszta, kimosott, fertőtlenített 2db törölközőt.
  • Óvodánk házirendjében leírtaknak megfelelően van lehetőség igazolt óvodai távolmaradásról, hiányzásról, megfelelő indok esetén. (Szülői kérelem – Intézményvezetői engedély)

Igyekszünk továbbra is élhetővé tenni az óvodát, felesleges korlátozásokat nem vezetünk be, de a központi előírásokat be kell tartanunk!
Ehhez kérem valamennyiük együttműködését!
A nyár hátralevő napjaira jó pihenést, boldog együtt töltött időt kívánok!

Orosné Dávid Ildikó Intézményvezető

Kép
Megosztás