Információk az óvoda újranyitásával kapcsolatban

Intézményvezetői tájékoztató

2020.05.21.

A 215/2020. (V.20) Kormányrendelet értelmében 2020. május 25.-től óvodáink ismét fogadják a gyermekeket.

Az óvodákban a megszokott nyitvatartási időben, azonban a nyári működési rend, és nyári napirend szerint biztosítjuk a gyermekek ellátását, felügyeletét.

A nyári ügyelet alatti tevékenységeinket a nap folyamán főként az udvaron szervezzük.

A DOBÓ SÁNDOR ÓVODA mindhárom óvodai épületében a gyermekek összevont csoportban kerülnek elhelyezésre.

Felhívom a kedves szülők figyelmét arra, hogy a járványveszély még fennáll, ezért az óvodai ellátásban való részvétel ebben az időszakban nem kötelező. Akik nem kívánnak élni az óvodai ellátás lehetőségével jelen feltételek mellett, természetesen igazoltan vannak távol.

Akik továbbra is biztosítani tudják gyermekeik otthoni felügyeletét, akár kisebb testvér otthoni ellátása, vagy egyéb ok miatt, azoktól azt kérjük, hogy lehetőség szerint fél napra vegyék igénybe az óvodai ellátást, amennyiben arra feltétlen szükségük van.

Az óvoda újra nyitása a következő szabályok betartásával történik:

  • Továbbra is érvényes, hogy a gyerekeket előzetes bejelentés alapján tudjuk fogadni, minden épületünkben 10 óráig lehet kérni a következő naptól az étkezést.

Kérjük, hogy a szülő az óvodai épületbe ne jöjjön be! A bejárati ajtónál a dajka nénik fogadják a gyermekeket. Jó idő esetén már reggel az udvaron gyülekeznek a gyermekek és délután onnan vihetők el.

  • Kérjük, hogy az eddig megszokott módon az időjárásnak megfelelő öltözetben hozzák a gyermekeket illetve biztosítsanak számukra váltóruhát. A napvédelemről is gondoskodjanak! A gyermekek egyéni személyes tárgyait, alvós plüssök, stb. külön zárható tasakban hozhatják be!
  • Amennyiben a gyermeknél bármilyen betegségre utaló tünetet tapasztalunk (fájdalom, légúti vagy egyéb panaszok, orrfolyás, köhögés, hőemelkedés, láz) a szülőt azonnal értesítjük és a gyermeket a lehető legrövidebb időn belül el kell vinni az óvodából, és a gyermekorvossal kell konzultálni. Ezt követően csak orvosi igazolással fogadjuk újra a gyermeket! Nyomatékosan kérjük Önöket, hogy amennyiben a környezetükben megbetegedésről szereznek, tudomást azonnal jelezzék felénk!
  • Tisztában vagyunk azzal, hogy az eddigi időszak mindenki számára nagy megterhelést jelentett, beleértve a kisgyermekeket is, és mindenki vágyik már a régi megszokott rutin visszaállására. Annak érdekében, hogy a szeptembertől kezdődő új nevelési évben valóban a megszokott rendszerben tudjunk, újra együtt lenni, kérjük a fentiek figyelembevételével felelős döntést hozzanak!

Köszönöm az együttműködésüket, megértésüket!

Orosné Dávid Ildikó

Intézményvezető

Kép
Megosztás