Óvodai télbúcsúztató

Az évszakok változása, a természeti jelenségek fontos szerepet kapnak óvodai életünkben. Csoportszobáinkban az évszaktábla mutatója jelzi, hol tartunk az évben.

Az időjárás változását naponta figyeljük és jelöljük is az időjárás-órán attól függően, hogy süt a nap, fúj a szél, borús az idő, esik az eső, vagy épp hull a hó. Búcsúztató ünnepség keretében zárunk le egy-egy évszakot, amelyeket évek óta Vadász Éva óvónő szervez. Az idén február 26-án köszöntünk el a téltől a Breki
csoportban. Éva néni ezútt al is meggyújtott a a meseváró gyertyát, halk zene szólt (Vivaldi – Négy évszak), amikor az épület minden óvodása és felnőtt je elfoglalta a helyét. Érdeklődő gyerekszemek várták az eseményeket. Éva néni téllel kapcsolatos találós kérdéseire válaszolhattak, majd az óvónők énekeltek két dalt a gyerekeknek. Csoportonként
közösen elmondtuk a tanult verseket, énekeltünk. Az évszaktáblán a mutató már a tavaszon állt, amikor előhozták a
gyerekek a csúf Tél Bábut, amit előző nap készített ek összegyűrt újságpapírból. És hogy neki mi lett a sorsa? Miután mind a négy csoport körbe állta a homokozót, Marika néni meggyújtott a, ezzel jelezve, hogy vége a télnek – várjuk a tavaszt! Közösen mondogattuk a népi rigmust: süss ki nap fa alá, bújj el hideg föld alá! Délután mindenki hazavihett e az ajándékba kapott  színezőlapot.
Azóta persze már megtréfált bennünket az időjárás, újra havazott, de ez a hó is elolvadt, s reméljük, végre itt az igazi tavasz.

Kiss Imréné, óvónő
(Búzavirág Óvoda)

 

Kép
Megosztás