DOBÓ SÁNDOR ÓVODA Peregi Tagóvodája

DOBÓ SÁNDOR ÓVODA

Peregi Tagóvodája: 2340 Kiskunlacháza Dózsa Gy. u. 260.

Mobil: 06 20 569 70 33

E-mail: pereg [at] lachaziovi.hu

Csoportok száma: 5 csoport

Tag-óvodavezető: Szabóné Markó Katalin

Intézményünk Kiskunlacháza úgynevezett "peregi" részén található. Jól megközelíthető az 51-es főútról. Régi családi házból került felújításra, majd több lépésben átépítésre.

1943-ban Dobó Sándor és neje, Gubovics Rozália ajándékozta az épületet a községnek, óvoda alapítása céljából. A kezdetekben idény jelleggel működő óvoda, 1945-ben fogadta a gyerekeket először , májustól szeptember végéig. Az épület "L" alakú, két részre tagolódik. Az első részben egy óvodai csoport, öltöző, mosdó, iroda, melegítő konyha található. A második részben hosszú folyosóról nyílnak a csoportszobák, mosdók. Az épület déli fekvésű, így egész nap élvezhetik a gyerekek a napsugár melegét.

Az intézmény elhelyezkedése és területi nagysága bizonyos korlátok közé szorítja a nevelési elképzeléseinket, de igyekszünk alkalmazkodni az adott helyzethez, a napirendek összehangolásával. A tornaszoba hiánya miatt nagycsoportosaink a testnevelés foglalkozások egy részében, az általános iskola tornatermébe járnak tornázni, mert itt több helyük van mozgásra.
Óvodánkba 5 csoportba járnak a gyerekek.
Az óvó-védő, szociális, nevelő, személyiségfejlesztő funkciót jelenleg 15 felnőtt összehangolt, felkészült munkája biztosítja. Óvodapedagógusaink példamutatásukkal segítik a helyes viselkedési normák kialakítását. Dajkáink szakképzettek, így méltó segítői a nevelő munkának.

Rendelkezünk a munkához szükséges alapvető tárgyi feltételekkel, de eszközeink bővítésre, felújításra szorulnak. A fenntartó által elfogadott költségvetés mellett, szülők, vállalkozók adományai és óvodai alapítványunk nyújt némi segítséget ennek megvalósításában.
( Alapítványunkba szívesen fogadjuk az intézményünket támogatni kívánók adójának 1%-át.

Alapítványunk neve: Kiskunlacháza II. sz. Napköziotthonos Óvoda Gyermekeiért Alapítvány, bankszámlaszáma: OTP bank rt. 11742214-2000 7755 , adószámunk: 18674956-1-13 )