A legszebb május

Gazdag Erzsi: HAJNALI KÖSZÖNTŐ

Hajnalban, hajnalban

kiskertemben járok

köszöntenek jókedvvel

tarka tulipánok.

 

Jó reggelt, jó reggelt!

Bólingat a rózsa,

bimbó-arca elpirul,

mintha kislány volna.

 

Köszöntsétek egymást

Távolmaradási kérelem

FIGYELEM!

A távolmaradási kérelemben az óvodai hiányzás idejét kérem, ha lehetséges ne egy hétre, két hétre, hanem legalább egy hónapra töltsék ki a szülők felelősen, mert az étkezés és egyéb létszám jelentéseknél problémát okoz az igazolt és igazolatlan hiányzások nyomon követése, és nagyon nehéz így a pontos iktatása.

Akinek engedélyezte az intézményvezető a hiányzást, kérem ne változtasson az időponton, ne jelezzen más időpontot az óvodapedagógusoknak.

Alapítványaink

Kedves Szülők és Támogatóink! Intézményünkben két alapítvány működik.

Kérjük adójuk 1%-val támogassák óvodánk alapítványait!

 Adószámunk: 18274295-1-13

Óvodánk alapítványának neve:

Búzavirág Óvoda Gyermekeiért Alapítvány

(Lachaziovi)

 

Néhány gondolat az óvodai felvételről

Minden gyermeknek, aki augusztus 31-ig betölti a 3. évét, szeptembertől legalább napi négy órában óvodai nevelésben kell részesülnie annak érdekében, hogy időben elkezdődhessen a gyermekek közösségbe szoktatása, és felkészítése a majdani iskolakezdésre. A felvételt a szülőnek, gondviselőnek szükséges kérelmeznie.

Első körben ezek a gyermekek kerülnek felvételre, akik betöltik augusztus 31-ig a 3. életévüket és kiskunlacházi állandó lakosok, lakcímkártyával és minden egyéb fontos dokumentummal rendelkeznek.

Bemutatkozó anyagok

Mivel sajnos ebben az évben sem tudjuk nyílt nap formájában bemutatni óvodánkat a beiratkozó gyermekek és szüleik számára, ezért kollégáim a leendő új óvodásaink és szüleik számára egy fényképes bemutatkozó anyagot készítettek épületenként, melyet óvodánk facebook oldalán a Lachaziovi oldalon találnak meg a kedves érdeklődők.